hits

Oslobyrådets skiløype er kostbar og klimafiendtlig

kommentarer 28 kommentarer

Oslos byråd bruker 5 millioner kroner og forurenser med å lage skiløyper i byen, samtidig som det finnes fine løyper og gratis natursnø i Oslomarka.

Byrådet i Oslo ledes av Raymond Johansen. Nå bruker Raymond Johansen & Co 5 millioner kroner på å lage slapsete skiløyper i sentrum av byen.

Hva er vitsen med skiløype i byen?
Det var Aftenposten som 28. desember kunne melde at det er laget skiløype midt i byen ved hjelp av tilkjørt kunstsnø. Dette gjør at folk på Tøyen ikke trenger å ta banen til Oslo-marka for å gå på ski. Men er dette virkelig noe å bruke penger på? Fra Tøyen kan beboerne ta T-banen direkte til Oslo-marka. Det har kommet en god del snø i høyereliggende deler av marka den siste tiden. I følge føremelding fra Skiforeningen 29. desember er snødybden nå hele 60-80 centimenter på de beste stedene.

Skiløyper er kjørt opp og det er mange muligheter for fine turer på natursnø. Her er oversikten over det. Kvaliteten blir noe helt annet enn en runde på slapsete tilkjørt kunstsnø nede i sentrum. Kvaliteten på den snøen, som man ser av bildet, er allerede elendig for å gå på ski. I dagene og ukene som kommer blir det åpenbart bare verre. Dette er ikke akkurat det som gir skiopplevelse.

Snøen i skiløypa på Tøyen er skitten og slapsete

Fra Tøyen kan du ta T-banen direkte til skiløypene, enten du vil ha Frognerseteren eller Sognsvann som utgangspunkt for fin tur i Nordmarka. Enda kortere tid tar det å dra til Lillomarka. Dit kan Tøyen-beboerne komme seg på et drøyt kvarter.

Sløsing med penger
Å lage korte dårlige skiløyper i sentrum koster altså 5 millioner kroner. Det er vanskelig å tro at dette er fornuftig i det hele tatt. Dersom byrådet virkelig vil at folk på Tøyen og andre steder skal gå på ski, er det mye annet som kan gjøres. Gratis skiskole for barn er et bra tiltak. Mange foreldre har ikke råd til dyre fritidsaktiviteter. Da vil barn samtidig lære seg å gå på ski og komme seg ut i naturen, i stedet for å stampe rundt på slapsete snø inne i byen. For 5 millioner kan mange hjelpes.

Preppemaskinen til Bymiljøetaten står parkert på den slapsete isen like ved skiløypa på Tøyen

Det er uvisst akkurat hvor lang skiløypa på Tøyen er, men den er neppe mer enn 250 meter. Det gir en rimelig stiv meterpris. Til sammenligning kjøres det opp hele 26 mil med løyper i Oslomarka. Av en helt annen kvalitet. Denne tullete snøkjøringen til sentrum føyer seg bare inn i rekken av andre tullete symboltiltak fra byrådet, slik som fjollete prikker i gatene og utekontor som står og råtner. Les mer om det her.

Det er klimafiendtlig
Snøen som leveres til Tøyen produseres på Skullerud og kjøres med lastebil. I alt er det snakk om 2 000 kubikkmeter kunstsnø. Et lastebillass er ca 30 kubikkmeter, slik at det blir 67 lastebillass. Transportavstanden er ca en mil en vei, slik at her skal det kjøres drøyt 130 mil med lastebil for å frakte snøen. Hvor mye diesel lastebilen bruker, varierer selvsagt etter kjøring. Her blir det i allefall snakk om flere hundre liter og dermed flere hundre kilo CO2 som slippes ut, bare for å frakte denne snøen.

Produksjon av kunstsnø krever mye strøm. Hvor mye strøm som trengs vil bl.a. avhenge av hvor langt og høyt vann må pumpes, men det kreves uansett betydelig med energi. Snøproduksjon til et alpinanlegg kan bruke like mye strøm som 300-400 bolighus. Kulturdepartementet har faktisk laget en egen veileder for snøproduksjon.

Oppfordrer til latskap i stedet for naturopplevelser
Det hele er tåpelig symbolpolitikk som koster både penger og miljø. For et byråd som krever at alle andre skal strekke seg langt for å spare miljøet, ser ikke dette bra ut. I tillegg oppfordrer byrådet på denne måten til latskap. Det er synd.

Få heller folk ut i marka på en skikkelig skitur. Det er bedre både for helsen, klimaet og byens økonomi!

 

 

Alle nye blogginnlegg blir lagt ut på Twitter. Følg @KMRystad så blir du varslet med en gang et nytt innlegg er publisert!

28 kommentarer

Roger Johansen

29.12.2017 kl.17:34

Det rødgrønne byrådet i Oslo er en katastrofe som bare blir verre og verre for hvert skandaløse prosjekt de setter ut i live.

Som utstillingsvindu for rødgrønn politikk er det sånn sett perfekt, og meget trolig en viktig årsak til at Ap ikke vant sist stortingsvalg.

Noe godt kan det derfor komme ut av det rødgrønne kaos-prosjektet! Selv om det blir mer og mer smertefullt på kort sikt, vil udugeligheten til Kong Raymond og lakei Lan Marie føre til at det blir mange år til Ap har noen som helst troverdighet som styringsdyktig parti. En mager trøst, om ikke annet..

Lars Sletten

29.12.2017 kl.18:57

Denne byrådsregjeringen lever på og av en svindel.hvorfor gjør de ikke noe med. Hovedgrunnen til klimaforandringer og økningen av kreft tilfeller,dette forårsakes av HAARP nettet og chemitrails.De varmer opp stratosfæren med enorme mengder med strøm via HAARP nettet og ioniserer hele stratosfæren,med strøm og kjemikalier.

Tobben

29.12.2017 kl.20:52

Hmmmm Rystad? Vi venter på en knusende rapport om den organiserte idrettens sløsing med penger og ressurser til alskens skiløp på Karl Johan, i Drammens bygater, i Holmenkollen og verden rundt. Snøkanonene går natt og dag og hundrevis av billass med snø skaper skiforhold det det ikke var naturlig snø. Til og løypetunneler lages for at idretten skal få leke. Til deg som følger pengene - der ute i idretten finner du de virkelige sløserne. Miljøvennlige er de heller ikke når de tar fly på kryss og tvers hele året. Enkelt friluftsliv koster svært lite og skaper mer folkehelse (verdiskaping) enn den organiserte idretten. Se stort på det Rystad!

:)

29.12.2017 kl.23:14

Herregud, jeg ler så jeg griner her. Som sørlending er jeg lite vant med snø, for den kommer sånn dann og vann. Det var mer vanlig i min barndom, for da hadde vi skiløype i skauen, og sporene hadde vi gått opp selv.

Vil vi på ski i dag, må vi dra av sted. Det fungerer, det også.

Nå er det visst bare å bestille byløype fra miljøpartiene..legg 500 meter i sentrum, takk.

ACAB

30.12.2017 kl.04:44

Må være noe av det dummeste jeg har sett. Hvem i byrådet eller kommunen fant på det her ? Hvem idiot var det?

Roar Stene Granlund

30.12.2017 kl.05:23

30 kubikk på en lastebil?

Hele regnestykket ditt er feil. Du bør halvere lasta og doble antallet. Da blir regnestykket enda dårligere.

Mariann Høili

30.12.2017 kl.09:44

Hvor er grensen for galskap og underslag av skattepenger?

Erling Rebnord

30.12.2017 kl.10:16

Større supperåd enn byrådet i Oslo finnes ikke.

Aldri mer Oslo!

Lasse Løvstad

30.12.2017 kl.12:58

Skuffende bruk av skattebetalernes midler..! Er det ingen som bruker sunn fornuft i Byrådet lenger?

Roger

30.12.2017 kl.13:39

Raymond ville lede en byregjering og endte opp med å lede supperådet😀.

Hasta la vista i 2019

Kåre Johan

30.12.2017 kl.13:54

Byrådet er det nye dumme!
Dumhet er en farligere fiende for det gode enn ondskap. Man kan protestere mot det onde, det kan avsløres, i nødsfall hindres med makt, det onde bærer alltid kimen til sin egen utslettelse i seg, fordi det etterlater i det minste et ubehag hos menneskene. Mot dumhet er vi vergeløse. Der får man ikke utrettet noe verken med protester eller makt; argumenter nytter ikke; kjensgjerninger som taler imot de forutfattede meninger blir rett og slett ikke trodd - i en slike tilfeller blir den dumme til og med kritisk -, og hvis de ikke er til å se bort fra, kan de bare skyves til side som betydningsløse enkelttilfeller.
Dessuten er den dumme, i motsetning til den onde, fullkomment tilfreds med seg selv; ja han er til og med farlig, fordi han så lett blir irritert og går til angrep. Man må derfor være mer forsiktig med den dumme enn med den onde. Vi skal aldri mer prøve å overbevise den dumme med argumenter; det er meningsløst og farlig.
Skal vi komme dumheten til livs, må vi prøve å forstå dens vesen. Så meget er sikkert at den ikke først og fremst er en intellektuell, men en menneskelig defekt. Det finnes intellektuelt usedvanlig godt utrustede mennesker som er dumme, og intellektuelt sett tungnemme som er alt annet enn dumme. Det oppdager vi til vår forbauselse i bestemte situasjoner. Inntrykket av at dumheten er en medfødt svakhet er da ikke så sterkt som det at mennesker i bestemte situasjoner blir gjort dumme, resp. lar seg fordumme. Og vi får se at mennesker som lever avsondret og ensomt, viser denne defekt sjeldnere enn mennesker og menneskegrupper som gar trang til eller er henvist til kameratskap.
Dumhet ser altså ut til å være mer et sosiologisk enn et psykologisk problem. Den er et spesielt resultat av hvordan visse historiske omstendigheter virker på mennesket, et psykologisk fenomen som ledsager visse ytre forhold. Ser vi nærmere på det, viser det seg at enhver sterk, ytre maktutfoldelse av politisk eller religiøs art slår en stor del av mennesker med dumhet. Det foregår midlertidig ikke slik at bestemt menneskelige evner - altså f.eks de intellektuelle - forkrøples eller faller bort, med det overveldende inntrykk maktutfoldelsen gjør på visse mennesker, berøver dem deres mindre selvstendighet, og de gir - mer eller mindre ubevisst - opp å finne frem til en selvstendighet i situasjonene de møter.
Det at den dumme ofte er sta, må ikke forlede oss til å tro at han er selvstendig. Man merker allerede i samtale med ham at det ikke er ham selv vi personlig har med å gjøre, men slagord, paroler etc., som helt har tatt makten over han. Han er besatt, han er forblindet, misbrukt og mishandlet i hele sitt vesen. Gjort til et viljeløst instrument på den måten er han i stand til alt mulig ondt og er samtidig ute av stand til å erkjenne det som ondt. Her ligger faren for et djevelsk misbruk, som kan bryte mennesker ned for bestandig.
Lykke til Oslo!

Guri

30.12.2017 kl.17:47

Kan ikke akkurat si at de ærede folkevalgte i Oslo vil bidra til fremgang og vekst for AP på kommende meningsmålinger. For å si det på en annen måte, ingen i AP vil vel be velgerne skjele til Byregjeringen i Oslo. AP gjør det ikke særlig bra på disse målingene og nå har de jo visse utfordringer som ikke akkurat er en bidragsyter til å snu trenden. Spesielt blandt de kvinnelige velgere vil jeg anta.

Torkel

30.12.2017 kl.20:46

Gitt opp de evneveike politikerne i Oslo for lenge siden.

Nils-J. Kjærnet

30.12.2017 kl.20:59

Må bare si meg enig med Kåre Johan!

Tilgi dem (byregjeringen), de vet ikke hva de gjør!

Jo mer man kritiserer dem jo dummere tiltak iverksetter de. Stahetog påståelighetøker motsatt proporsjonalt med intelligens og kunnskap!

Olav

30.12.2017 kl.22:01

Buuuuuuu, AP, buuuuu!

Buuu, de rødgrønne, buuuu!

30.12.2017 kl.22:34

Hvor farlig er en slik løype for utrenede "skiløpere", og hvor dumt er det overfor slike at de blir nedverdiget med et klattverk av ei farlig løype ? Er det det som trenges, at de nedvurderes og ikke forventes å kunne se mulighetene i å dra til skikkelige løyper ?

Er byrådet rasister og diskriminerdende overfor de som de tror de vil hjelpe, når de istedenfor nedvurderer og utsetterfor dem skader på ishaugen ?

Erik

30.12.2017 kl.22:40

Er det egentlig overraskende? Har ikke folk ennå skjønt hva de har valgt inn i styre og stell i Oslo? Hvis de lurer på hvor slikt ender til slutt kan de bare se til Venezuela som et siste eksempel - i en lang rekke! Dette ser sikkert uskyldig ut så lenge vi har nok penger å sløse bort, det blir verre den dagen man får den effekter som man vet kommer når slike folk får lov å sitte i førersetet. Naive troskyldige befolkning...

Lekeland

30.12.2017 kl.23:20

Skiløypa på Tøyen er et godt bilde på byrådet - skitten og slapsete!

Det tar ingen ende denne rekken i tåpelig forvaltning i Oslo. Oppskriften på den coctailen denne gjengen har røyket tror jeg må gjemmes godt for den tar livet av hjernecellene fortere enn all annen kjent medikament miks...

Virkningen tar deg åpenbart inn i en parallell dimensjon der ting er snudd på hodet. Dumhet er bra! Klok forvaltning er ikke bra! Arroganse er bra! Respekt er ikke bra!

Per Olav

31.12.2017 kl.00:57

Se litt nærmere på gjengen som sitter i byrådet, sjekk politisk bakgrunn. Tankegangen til sosialistene er å bruke andres penger.
Raymond Johansen er egentlig en ytterliggående sosialist med bakgrunn fra SV. Ordfører er SV.
Se på sløsingen av innbyggernes penger. Brukte 10 millioner kroner på garasje som ingen bruker. Vil kaste bort 10 millioner kroner på sykkelhotell, kastet bort nesten 2 millioner kroner på en nettside, ref, propaganda om hvor flink byrådet er å sløse med penger.
Her i landet er vi ikke vant med å sløse med andre sine penger. Jo forresten, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, RØDT (Kommunister) Miljøpartiet de grønne er gode på det. og det resulterer i en saftig tilbakegang.
Meningsmåling publisert av NRK bekrefter at byrådet også opplever at stadig flere velgerne rømmer så langt vekk som mulig fra det byrådet driver med i Oslo. Ap har falt 8,2 prosentpoeng siden kommunevalget. Fra 32 til 23,8. GRATULERER!!!!
Bruke 5 millioner kroner på leke-snø når pengene kunne ha gått til skole, barnehage og eldreomsorg.

Christian

31.12.2017 kl.03:58

Har jentungen Lan Berg tatt over styringen i Oslo ? Alt for miljøet og bla,bla,bla. Sjefen for byrådet bør tenke seg godt om mot neste kommunevalg. Fjerningen av nesten alle parkeringsplasser innenfor ring 1 er en SKAM !! Det gjelder også beboerparkeringen i bydelene. Byens befolkning ser med gru fram mot 2019 , hvor det skal utplasseres 60 NYE BOMSTASJONER !!!! Ved neste valg mister dere makten. NOK ER NOK

Challenger

31.12.2017 kl.07:51

Tar ikke idiotiet slutt hos disse avvikerene med rørleggeren i spissen?

Ikke rart det går til helvete i Ap heller når man ser hva de har av medlemmer.

Denne forbannede snøen skal vel fraktes med elektriske lastebiler da,siden alt annen er så skadelig for disse fanatikerne!

Per

31.12.2017 kl.08:05

Sånn går det når ekshasjrøykende politikere skal styre byen

Cricket

31.12.2017 kl.09:10

Oslo må ha tidenes mest hjernedøde byråd noen sinne. De vakler fra boligskandale, via grønne prikker i gata som ikke tåler regn, utekontor i mørke gater i minus 20 kuldegrader, fjerning av parkering, middelaldersk tollmur rundt byen og dobling av eiendomsskatt for å finansiere galskapen. Og dette stemte folk inn?

De holdes liv i takket være sine venninner i norsk presse, der spesielt Lan Marie løper å klager sin nød når hun får velfortjent kritikk. Der forsøker de febrilsk å hjernevaske oss med halvsannheter og direkte løgner om luft og miljø for å forsvare galskapen. Lar folk seg lure?

La oss håpe at folk tar til vett og får dem ut av rådhuset i 2019 - og helst før.

Willy Wiksaas

31.12.2017 kl.09:30

Merkelig at Byrådet i Oslo bare må "finne" på nye saker og ting som de tror skal gjøre dem populære. Rart at de ikke forstå at de bare blir enda mere upopulære og ødelegger for seg selv-og ikke minst for byens befolkning. På tide å bytte ut foklk som er blottet for å styre hovedstaden. Raymond Johansen (AP) får overta for Trond Giske (AP) det er vel det som har vært planen en lang stund ...

Roger

31.12.2017 kl.11:50

MEN... i steden bruke pengene for å dekke gratisbilletter ut i marka kunne de ikke.... :-P

per lund

31.12.2017 kl.16:13

Lure bare på hvordan de udugelige folka har kommet til makten, har de kuppet den, eller kan det vere slik at noen har stemt på dem... gjerne fordi noen mente at den forrige "byregjeringen" også var ubrukelig. Et ordtak sier at vi får de politikerene vi fortener, kanskje er det noe i det. Vi mennesker er tydeligvis aldri fornøyde, men det er noe med at man vet hva man har men ikke hva man får. Hadde vi bare tatt lærdom.

Obsrvatør

31.12.2017 kl.17:14

MDG rasere bomiljøet til de eldre på Huseby. De bygger snuplass for biler i et grønt - og rekreasjon område for seniorer. Liv og lære?

Karl Heistad

05.01.2018 kl.21:21

USA har Donald, vi har Klodrik Johansen

Skriv en ny kommentar