Slik ødelegger Oslo-byrådet innbyggernes økonomi

Det rødgrønne byrådet i Oslo har nå styrt i drøyt to år med «byregjeringssjef» Raymond Johansen i spissen. Det blir stadig tydeligere at dette går helt galt både for innbyggernes og byens økonomi.
 

Raymond Johansen er byrådsleder i Oslo. Egentlig ville han kalle byrådet for byregjering, men det er ikke lov

Vanvittig sløseri i Boligbygg
Forholdene som er avdekket i det kommunalt eide foretaket Boligbygg er en av de aller største skandalene noensinne i kommune-Norge. Her er det sløst hundrevis av millioner av skattebetalernes penger på å kjøpe leiligheter i byens dyreste strøk, samtidig som mellommenn som er konkursgjengangere har tjent seg rike. Dette er bare helt idiotisk. Det er ingen menneskerett å bo i byens dyreste strøk, ei heller for dem som får husleien dekket av kommunekassen.

Det som blir stadig klarere etter hvert som mer kommer frem, er hvor fullstendig kommunens kontroll har sviktet og manglet. Ansvaret for dette ligger hos byråd Geir Lippestad.
 

Robert Steen (Ap) blir byråd for finans. Geir Lippestad (Ap) blir byråd for næring og eierskap. Tone Tellevik Dahl (Ap) blir byråd for kunnskap og oppvekst. Inga Marte Thorkildsen (SV) blir byråd for eldre og helse. Hanna E. Marcussen (MDG) blir byråd for byutvikling. Rina Mariann Hansen (Ap) blir byråd for kultur, idrett og frivillighet. Lan Marie Ngyuen Berg (MDG) blir byråd for miljø og samferdsel. Byrådsleder blir Raymond Johansen (Ap).
Geir Lippestad er byråd for næring og eierskap i Oslo. Han er nå hardt ute å kjøre i Boligbygg-skandalen

Nå er det tid for oppvask, etterforskning og granskning. Økokrim etterforsker saken og Skattekrim har vært på razzia. Lippestad skal granskes av kommunerevisjonen. Fra før er revisjonsfirmaet BDO engasjert for å undersøke boligkjøpene til Boligbygg. Nå viser det seg til alt overmål at revisjonsfirmaet BDO også er revisor for mellommenn som har solgt leiligheter til Boligbygg med fet fortjeneste. Nå er revisjonsfirmaet Deloitte engasjert for å granske dem igjen, kan vi lese i Dagens Næringsliv.

Hele Boligbygg-saken er en salig suppe som byråd Lippestad på ingen måte har demonstrert noen kompetent håndtering av. Det eneste som er sikkert her er at sluttregningen for byens borgere blir høy!

Milliardsmell i Hafslund
Om ikke Boligbygg-skandalen skulle vært nok, så har byråd Lippestad også rotet det til tidligere. Som det fremkommer av denne artikkelen har Geir Lippestad håndtert oppkjøpet av strømleverandøren Hafslund særdeles klønete, og kommunen ligger an til å bli saksøkt. Dette kan ende opp med at kommunen får en ekstraregning i milliardklassen.

Lippestad greier kunststykket å hevde at det er bedre for kommunen dess mer kommunen betaler, for det viser at Hafslund er mer verdt. Den tankegangen blir som å si nei til prisavslag når du skal kjøpe ny bil, for med prisavslag så blir bilen du kjøper mindre verdt. Hvor dumme tror Lippestad at folk er egentlig?

Endelig så hevder Lippestad at dette ikke vil belaste byens borgere med følgende argument: "Det er satt av penger i selskapet til å løse ut minoritetsaksjonærene, så her er det ingen risiko for skattebetalerne og innbyggerne", sier Lippestad. Og kjøpet skjer jo gjennom det nyetablerte kommunale selskapet Oslo Energi Holding, så dette går jo ikke over byrådets budsjett. Er det virkelig mulig å lure folk på denne måten?

Dette er neppe slutten på denne saken. Når Hafslund ikke lenger er børsnotert kommer ikke investorer, finansanalytikere eller pressen til å følge godt med på utviklingen i strømselskapet. Da blir det neppe særlig fokus på kostnadseffektiv drift. Lippestad har demonstrert at han ikke forstår kostnadskontroll. Regningen for dette rotet kommer til å havne hos strømkundene og skattebetalerne.

Er Geir Lippestad i det hele tatt egnet til å bekle vervet som næringsbyråd i Oslo?

Ødelegger handel og arbeidsplasser ved å fjerne parkeringsplasser
Geir Lippestad er langt fra den eneste som roter det til i byrådet. Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg fører en politikk som er svært fiendtlig overfor alle som forsøker å livnære seg i Oslo. Hele 700 parkeringsplasser fjernes i sentrum. Dette gjør det svært vanskelig for butikker og andre næringsdrivende som er avhengige av at kundene tar med seg varer i bil.

"MDG-traktor": Komiske elvaresykler som denne mener MDG skal overta for bilen. Det blir spennende å se hvor godt det fungerer når snøen kommer.

Dette kommer til å medføre at butikker legges ned og arbeidsplasser forsvinner. Da vil skatteinntekter forsvinne og flere blir arbeidsledige. Dette rammer både kommunekassen og innbyggernes økonomi. Denne politikken er ikke akkurat sosialt utjevnende heller. Butikkansatte er en stor gruppe arbeidstakere som burde tilhøre Raymond Johansens kjernevelgere. Byrådet slår hånden av dem gjennom den politikken som føres.

Ved å fjerne parkeringsplasser taper kommunen store beløp i parkeringsinntekter. Det koster selvsagt også mye penger å erstatte parkeringsplassene med kunstprosjekter og annet tull som plasseres i gaten.

Rett ved Rådhuset er mange parkeringsplasser nå erstattet med bord og stoler midt i gaten. Selv om novemberdagen er både forholdsvis mild og solfylt, er det ingen som benytter seg av møblementet!

Mange av dem som forsker på dette synes dessverre ikke veldig opptatt av hvilke økonomiske konsekvenser denne politikken får for samfunnet. Det inntrykket var i alle fall tydelig etter å ha deltatt på dette frokostmøtet som ble holdt tidligere i uken.

Mangel på parkering skal ikke ramme byrådet selv. Nei her er det forskjell på kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Byrådenes store biler kjører trygt inn og ut av rådhusgarasjen.

Eiendomsskatt
Med alt det økonomiske rotet og kostbare politikken byrådet har satt i verk, så må dette selvsagt finansieres. Behovet for finansiering vil øke og dette kommer til å gi økninger i eiendomsskatten, som er den skatten kommunen selv kan bestemme. Neste år vil Oslo kommune ta inn hele 1,6 milliarder kroner i eiendomsskatt. Det vil svi.

Dette går ikke bare utover boligeiere, men også arbeidsplasser. Eiendomsskatt vil øke husleie og kostnader for alle som driver næringsvirksomhet i Oslo. Dermed blir det lavere lønnsomhet og mindre penger til å lønne ansatte. Noe som selvsagt igjen gir lavere skattegrunnlag og dermed lavere skatteinntekter for kommunen. Tapet må til syvende og sist tas av innbyggerne.

Like fullt vil den kommunale gjelden i Oslo øke betydelig de neste årene. I 2021 vil gjeldsgraden ha økt til over 100%. Det er mye. Hva skjer dersom også rentene skulle stige?

Bompenger kan flå deg for en månedslønn
Det som svir aller mest for mange er nok likevel bompengene. Disse ble skrudd kraftig opp fra 1. oktober. Nå begynner snart regningene fra Fjellinjen å nå bilistene, så da for alle se hvilket innhogg dette gjør på bankkontoen.

1. november deltok anslagsvis 3 000 - 5 000 mennesker i en protestdemonstrasjon mot bompenger foran Oslo Rådhus

Mange har nok allerede skjønt det. I allefall var det godt oppmøte på en stor demonstrasjon mot bompenger foran Oslo Rådhus onsdag 1. november. «Nok er nok» stod det på noen av plakatene. Det er ingen trøst at fra 2019 blir dette enda verre. Les mer om det her.

Eksplosjon i antall kommunikasjonsmedarbeidere
Det viser seg også at Oslo kommune har ansatt et stort antall nye kommunikasjonsmedarbeidere, kunne Nettavisen nylig melde. 

Ikke så rart kanskje. Når politikken er så dårlig, så trengs det selvsagt desto større innsats for å forvrenge fremstillingen av den slik at den kan selges inn overfor befolkningen. Og der er byråd Lippestad et forbilde i så måte, når han fremstiller det som positivt at kommunen antakelig får ekstraregning i milliardklassen.

Raymond ødelegger økonomien og vil at staten skal betale
Hvor mye skandalen i Boligbygg, Hafslundkjøpet og den vanvittige politikken til miljø-  og samferdselsbyråd Lan Berg til slutt kommer til å koste byens innbyggere er høyst uklart. Det eneste som er sikkert er at regningen kommer til å bli svært høy.

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg står i spissen for en politikk som sterkt bidrar til å ødelegge byens og innbyggernes økonomi

Raymond Johansen er som byrådsleder den øverste ansvarlige for alt rotet og den uansvarlige politikken til byrådene Geir Lippestad, Lan Berg og resten av det som foregår i Oslo kommune. Tar han grep for å stramme opp dette? Neida! I stedet forsøker han å sende regningen videre til staten.

Nylig gikk Raymond ut i media og krevde krisepakke. Hadde Oslos byråd ført en ansvarlig politikk ville det ikke vært behov hverken for eiendomsskatt eller krisepakker!

Staten bør absolutt ikke subsidiere Oslo-byrådets uansvarlighet og udugelighet!

78 kommentarer

Nei takk

03.11.2017 kl.12:41

Krisepakke til Oslo som har innført eiendomsskatt høres rimelig sykt ut. Styr heller pengene bedre. Dessuten bør man virkelig se på om sløsepolitikere skal kunne stilles til ansvar og straffes. Slik det er nå, slipper de unna alt. Må de gå av, får de fin jobb som trøst.

Vi har eiendomsskatt her jeg bor også, og ikke tro de prøvde skjerme folk med lav inntekt og/eller boliger med beskjeden verdi. Neida, det gjelder bare å grafse mer når politikerne har ført feil politikk og sløst penger.

Kritisk

03.11.2017 kl.13:28

De rødgrønne med AP i front fører krig mot folk som sliter økonomisk - ved å flå dem for eiendomsskatt og bygge en mur av bomstasjoner med dobbel sats rundt byen.

De plager folk som ikke får parkert sine biler og kollektivsystemet er ikke dimensjonert til å ta unna rushtrafikken.

Det er MDGs ekstremister som har kuppet makta, og byrådet vakler ideologisk videre med kamp mot private sykehjem og barnehager, samt hamstrer boliger til langt over markedspris. Den røde galskapen er komplett.

Men takket venstresidens medialøgner så får vi vite "hvor fantastisk" dette er for verdens klima - mens fattigfolk presses av veien.

Øyvind Berg

03.11.2017 kl.13:32

Bra skrevet! Og sosialutgiftene eksploderer, og det er innvandrere som de pengene går til, de ikke-integrerbare av dem. Raymond vil også øke «bistanden» til dem sto det å lese.

John

03.11.2017 kl.13:53

Byrådet gjør det de har sagt de skal gjøre, det er bare det at mange velgere ikke forsto budskapet.

Stemmer man på AP, SV og de grønne kommunistene så får man sosialistisk politikk.

Som kjent straffer den mest, de med minst.

At Sosialister heller ikke klarer styre økonomien i byen er ingen overraskelse. Nevn et vellykket sosialistisk styre.

Min direkte ekstrautgift for året 2018 som følge av sosialistene umettelige behov for tilgang til min 2 beboeres husstands lommebok er, kr 8500 i eiendomsskatt, kr 7000 i beboerparkering, (behov for to biler, kr 3000 for første og 4000 kr for andre bil)

og kr 10000 i ekstra bompenger. Totalt kr 25000.

Det er dessverre ting som tyder på at det er strategisk riktig å se seg om etter ny bolig utenfor Oslo. Mange vil slite med de nye store konstante utgifter, det kan forsterke allerede eksisterende trend der etnisk norske flytter fra Oslo

Jeg synes ufrihets følelsen av massive antall bomstasjoner,kombinert med skatt og avgift er på grensen til utålig.

Blir trist å forlate hjembyen, naboer, venner og nettverk.

Tøv

03.11.2017 kl.14:02

I Norge er oppskriften på nødpakke fra Stortingen slik: Bruk enormt med penger på kulturhus, overdådige kunstinstallasjoner, konsulenter osv så får kommunene nødpakke. Bruker du derimot for mye penger på eldreomsorg, skoler og andre nødvendige samfunnsoppgaver så strammer regjeringen inn på pengesekken neste gang de fordele penger ut til kommunene.

Regjeringen(e) som styrer landet til enhver tid er f... meg ikke til å bli klok på.

03.11.2017 kl.15:08

Nei takk, ingen krisepakke.

Nå må det være nok, nok er nok.

Innbyggerne i Oslo valgte dette, ikke vi som bor utenfor, derfor ingenting herfra.

Skattepengene, felleskassa skal ikke brukes for idiotiske handlinger fra lokalpolitikere, nei.

Hvordan skal det gå til slutt om dette blir normalen, der idioter styrer som de vil, og sender regningen bare videre, en ser det eller.

(Er jo ikke langt unna samtlige som sitter på pusebakken, de har jo godtatt/vedtatt en del av idiotien, og mer til, men dog)

Hvorfor velger Oslos befolkning dette, synes de det er greit selv, er de blitt så mange `grønne` milliardærer att de greier alle omstillinger, drifte alt selv i byen, vel så får de selv betale, slik er det.

Vi utenfor, krever en krisepakke, E6 utenom Oslo, en er redd for og bli smittet av galskapen.

Zain

03.11.2017 kl.15:36

Ufattelig at Oslo folk ikke er mer opplyst Sosialister er eksperter på p bruk, sløse bort andres penger. En gang må vi lære av historien.

03.11.2017 kl.15:38

At Oslo-folk velger denne udugelige gjengen til makten er nå én ting. Men når de nå vil sende regningen til resten av landet kan man trygt si at arrogansen er total. Bur dem inn!!

Synneva Hellebo

03.11.2017 kl.15:46

Og så spør man seg hvorfor Arbeiderpartiet går så sterkt tilbake. Klart at en ser til Oslo og vanviddet der før en stemmer. Raymond Jensen og co. er nok en stor del av grunnen til at velgerne flykter fra AP.

Tåsendama

03.11.2017 kl.16:10

Skriv gjerne om beboerparkering også. Nå skal vi betale 3000 kr for å parkere i gata. Ingen garanti for å finne plass. Jeg besøker mine foreldre 3 x uka, de bor i en annen bydel. Og med ny bomring vil disse besøkene koste meg 2000 kr hver måned...

Halvard

03.11.2017 kl.16:11

Det er bare ikke til å tro.

Det vi ser fra byrådet i Oslo er bare til å riste på hodet av. Et merkelig fenomen av uansvarlighet og arroganse. Så til de grader.

Vi ser det ikke bare der. Ta bare Røde Kors og alt som er avdekket om de den siste tiden. Med sine 3 milliarder på bok har de tydeligvis mistet fokus. Overbetalte ledere.

Samme ser vi i toppledelsen for norsk idrett.

En ukultur som burde få konsekvenser. Men de glir arrogant unna. Og må de gå, ja da er det med fete fallskjermer.

Her må myndighetene inn og lage rammeverk som hindrer dette for fremtiden.

Vi har for mye penger i Norge, tydeligvis.

Per Sørlie

03.11.2017 kl.16:30

Jeg mener at feks eiendomskatt må jo ytes etter evne. En gammel pensjonert enke skal ikke ut med like mye som en familie med 2 inntekter feks.

03.11.2017 kl.17:57

Og det verste er vel at lo gir ap ex antall tusen i valgstøtte alene! Der som nå skjer ikke Oslo er ap mdg og lo som er skyld i! Lo sier du og lurer hvorfor? Ville ap kunne gjort slik med avgifter dersom folk som betalte fagorganisjonen sin penger som igjen så går overskudd til ap som skal sikkre arbeidsplasser? Ser ikke at lo som faktisk kan endre dette i Oslo Gjør noe? Et samfunns engasjert lo hadde skrudd igjen pengene kranen til ap med tanke på hva som skjer ikke Oslo? Så alle som er organisert i Oslo børs se litt på om det er lønnsomt for dem inn legenden?

Geffi

03.11.2017 kl.18:05

Jeg kan bare ikke fatte og begripe at Oslofolk overhodet kunne la denne gjengen med kommunister og miljøfanatikere komme inn på Rådhuset. Og disse skal det leves med i ennå 2 år,før man kan få en sjanse til å forandre på Rådhusets innhold. Om det da ikke er for sent. De har,tydeligvis såpass mange i ryggen,at de muligens vil klare å klore seg fast. Med denne fantastiske informasjonen Rystad her kommer med,så kan dere håpe at noen og enhver ser faren ved å ha disse sittende å (u)regjere Oslo..Raymond sitter jo bare å gliser bredt når han får kritiske spørsmål,og forsvarer alt som gjøres..selvkritikk er fremmedord for Røde Ray. MDGale er enda verre..de gjør,som en nevnte i en tidligere kommentar,terroriserer Oslofolk til de grader. Uten å se en eneste konsekvens av det de foreslår,OG gjennomfører..Oslofolk..jeg føler med dere,som utflyttet Osloborger,og jeg angrer ikke

Morten Boye Larsen

03.11.2017 kl.18:12

En ting jeg har lært de siste årene, er at advokater stort sett beriker seg og sine egne verdier.

Blomster-Ole

03.11.2017 kl.19:07

Ja, det er virkelig glade dager i Oslo! MDG leverer, og det er flott å se at også AP lar seg inspirere til tilsvarende innsats. Superadvokaten Lippestad gjør her en fremragende innsats med sine leilighetskjøp, husk at det er et politisk mål i seg selv at også byens rikeste strøk skal ha sin andel kommunale leiligheter med sin brokete blanding NAVere, heroinister og burkaer, så helt rett av ham å benytte alle tilgjengelige midler på dette formålet. Men ingen gjør en bedre innsats for hele byen, og ikke minst luftkvaliteten, enn Lan-Marie. Det er jo MDGs viktigste politiske fanesak at all transport i Oslo skal foregå med sykkel hele året gjennom, og da er det selvsagt tvingende nødvendig med både langt færre og mye dyrere parkeringsplasser, og naturligvis dramatisk høyere bompengesatser i langt flere bomringer. Fremtidens løsninger er jo allerede på plass, både den flotte varesykkelen og elsykkelen finnes jo allerede, selv om sistnevnte egentlig er juks. Og da er det ingenting i veien for å pynte litt ekstra opp i alle de ledige byrommene som dukker opp, med masse spennende ny kunst. Selvsagt koster dette penger, skikkelige kunstnere jobber jo ikke for luselønn, men det er ikke noe problem. Med både eiendomsskatt, bompenger, parkeringspenger og ikke minst parkeringsbøter er det mer enn nok å ta av for dette formålet. Og der andre kommuner bruker milliarder på nytt kulturhus, har jo Oslo dette allerede, så også der vil det ligge mye ledige midler tilgjengelig. Så det er bare å glede seg til fortsettelsen, dagens byråd, unnskyld, byregjering, kommer nok til å vinne med et valgskred i neste kommunevalg og blir helt sikkert sittende i maaaaange spennende år til. Gled dere, Oslo!

Zeta G

03.11.2017 kl.21:44

Det rødgrønne byrådet fører krig mot Oslos befolkning og hardest rammet er familier som sliter økonomisk. De har skaffet seg en jobb kanskje på andre siden av byen, skal levere barn og rekke andre gjøremål. Nå raner de rødgrønne disse familiene for en hel månedsinntekt - bare i bompenger.

Det er noe Pol Pot aktig over denne vanvittige "grønne revolusjonen" som lille MDG fronter nådeløst - og som AP logrer for. Oslos gater og veier skal kun være for de rike - som har råd å bruke bilen.

Vi hadde søppelkaoset i fjor og skandalen om bolighamstring i år - og fjerning av parkeringsplasser og tidobling av pris for gateparkering. Og så stenger de sentrum for biler og jager folk til å handle utenfor byen.

De rødgrønne byrådet er ikke for deg og meg - de er for en politisk elite som skal frelse verden - mens Oslo går til grunne.

JennyO

03.11.2017 kl.21:49

Dette er sosialistisk styring på sitt verste!

Jeg er ikke uenig i at vi skal fordele godene. At vi skal ha et samfunn som tar vare på dem som ikke kan ta vare på seg selv.

Men når vi her har en grunntanke som sier at "det er viktigere at vi skaffer 10 leiligheter på Frogner for at "rikingene" også skal få noen av sosialklientene" heller enn å si "vi skaffer 40 leiligheter for de samme pengene et annet sted"... så har de virkelig ikke skjønt mandatet sitt.

Oslo kommunes mandat er ikke "bruke opp alle skattepengene", men "bruke det som er nødvendig av penger for å få jobben gjort på en tilfredsstillende måte".

Når de rødeste av de røde glemmer det, og heller tenker "hvordan kan vi ødelegge på Frogner sånn at "rikingene" ikke trives lenger", så har de helt feil prioriteringer.

Og helt ærlig, sånn som denne "byregjeringen" har herjet... Et bedre eksempel på hvorfor stat og kommune IKKE skal drive med sånt skal man lete lenge etter.

De eier ikke kompetanse rundt det, har vikarierende motiver g er ikke istand til å prøve å holde utgiftene nede.

Tor

03.11.2017 kl.21:52

Ekke noe bedre i Bergen. Får snart en gigantutgift iform av bybanen. Skal finansieres gjennom bompenger. Nye stasjoner og høyere satser.

eiendomskatten ble økt og samtidig kuttes tilbud. Bevilgede penger blir satt på konto og investeringene som disse pengene skulle ha blitt brukt på blir skjøvet fremover til neste valg.

Magnus

03.11.2017 kl.22:27

Av alle byraadene som har vaert i oslo maa Denne vaere den desidert vaerste. Man kan nevne i fleng eindomskatt,soppelkaos,tvilsomme boligoppkjop og fjerning av parkeringsplasser som er viktige for baade naeringslivet og mannen I gata. Men det mest idiotiske maa vaere de nye bommene som gjor livet surt for ikke bare de som bor I byen, men ogsa de stakkars folka som har ikke bor der som er avhengige av aa kjore gjennom for aa komme seg paa jobb. Hva med aa bygge veier rundt byen slik andre storbyer gjor? Det hadde vaert bra for miljoet. Neida her skal alle tvinges gjennom den samme trakta, og det skal koste! Mer enn noen gang foer! Det er rimelig innlysende at det er penger til kassa som gjelder slik at de kan finansiere alle de idotiske sitteplassene og kunstprosjektene nede I byen som ingen bruker eller bryr seg om. Og da skulle man vel tro at kollektivprisene gaar ned? Neida. Her fikk man forhandlet seg frem til en ?god? avtale med akershus med en okning paa ?bare? ti prosent? Hvor blir alle pengene av? Oslopakke 3. Syntes den bare blir dyrere og dyrere. Det skal mye til for at nordmenn demonstrerer utenfor stortinget. Som regel syter vi bare paa nettet og det var det. Byraadet burde ta hintet naar nesten 3000 staar utenfor og protesterer utenfor garasjene de selv nyter godt av.

Odd, Oslo

03.11.2017 kl.22:32

Det er nær 50% av Osloborgerne som ikke har stemt inn dette byrådet.

03.11.2017 kl.22:33

Hva med IQ test av byrådet

Geir Franke

03.11.2017 kl.22:36

Hei fra telemark håper dere i oslo får det til å fåstoppet denne galskapen ,det dere kan spille på er å få svertet arbeiderpartiet for sosialismen er jo fordeling av goder ta vare på de svake .Her gjør raymond johanesen det mottsatte ,ellers så har jeg et råd til dere få til demostrasjoner stopp hele oslo få folk til å si nei ,dette er å ødelegge vanlige mennsker ,det nytter men dere må kjøre på .Få stoppet de grønne byrådet .det er jo helt vilt at folk som har kommet hit får å få hjelp er nå med på å ødelegge vanlige mennsker .

Robert Bråthen

03.11.2017 kl.22:42

Oslo var eneste hovedstad i vest - Europa, for en hovedstad vil alltid ha ekstra utgifter men også noe mer inntektsskatt. Så holde eiendomskatte på en normalt nivå er greit. Det bør koste litt ekstra å bo i et lands hovedstad. Det var de Høyre med støttepartiene som etablerte Bolig bedriften. Så de lage kontroll og rutiner. Det avgåtte byrådet sløste bort 250 millioner kroner ( på planlegging av søknad om OL) uten å oppnå noe som helst. Så kast gjerne stein, men husk at de avgåtte sitter i et glass hus.

vargiveum

03.11.2017 kl.22:45

Dette med styringen til AP og de enda rødere er RN STOR KAT&ASTROFE, som ventet selvsagt, ingen av dem har snurten av skolering eller øvelse i dette de driver med for tiden.

Opplagt at dette blir dyrere etter hvert, følgene blir nok at de som har lite problemer med åfinne bolig utenfor byen skaffer seg dette, mens vi mindre bemidlede må slite i møkka.

Utflyttet

03.11.2017 kl.23:10

En fryd å lese.

Tommy

03.11.2017 kl.23:28

700 plasser er en solid underdrivelse. Tallet er 1300

http://www.tv2.no/nyheter/9390795/

vargiveum

04.11.2017 kl.00:09

Jeg glemte en sak i mitt forrige innlegg, nemlig at det er flere som har mye skyld i Oslo sin etter hvert skrantende økonomi.

Forrige byråd, var det ikke H + V som satt der? I alloe fall hadde de en KULYURBYRÅD som var helt ustyrlig på å sette i gang rådyre byggeprosjekter her.

Først var han sikkert med på å ordne dette med Holmenkollen, hvor anslaget først var ca 40 mill., men til slutt ble over 2 milliarder, slå den!! Videre fikk denne totalt villstyringen i økonomisk forstand flertall i bystyret for nytt Munchmuseum, og nytt bibliotek, enda ingen jeg kjenner har beklaget seg over de byggene vi har, som meg bekjent fungerte greit. Jeg har hatt GOD oversikt over dette i mange år. Disse byggeriene kommer minst på 6-7 milliarder, og meget store årlige kostnader! At V kunne komme med en så sløsaktig fyr i en så farlig posisjon gir ikke gode signaler om kontroll og andre ting der i gården!! Va5r det Hallstein Bjerke denne sløsefanten het, og hva sier dette om standasrden på alle som stemte FOR denne galskapen?

04.11.2017 kl.00:14

Lan bør nok innse at lille Norge og hvermannsen her ikke burde ruineres for å redde klimaet. Hun bør nok vende blikket mot landene hun har bakgrunn fra.. Kina har vel 20+ felts motorveier??

daya

04.11.2017 kl.00:29

OSLO "THE CITY OF MORONS"

Runar Tranum

04.11.2017 kl.00:55

Er det noen som vet hva takstene blir for hver bomring i Oslo fra 2019 .

Både på inn og utpassering .

kris

04.11.2017 kl.01:06

Lano og keiser raymond ligner på IS.

Ødelegge mest mylig før de blir kastert...

Bønna Roffe

04.11.2017 kl.02:30

Åffer ska'ke rikinga på Frogner og Majjorstua 'å få sossialklienta, assylsøkera og dem narrkomane prakka på seg i sine egne nabolag? Sjælsagt ska'rem få oppleva dem samme probblema som vårs på Østkanta, og det viktigaste er at det påvirker liva demses helt tel dem ikke syns det er no' morro å bo der lenger. Så her syns jeg bypolitbyrå' gjør en jævli' bra innsats.

Tobben

04.11.2017 kl.03:37

Det rare er at snyltere i bank og finans, eiendomsspekulanter og meglere slipper unna denne gapestokken. Dessuten har de blåblå for vane å selge unna kommunale pengemaskiner som nettopp kraftselskaper. Snakk om å gjøre livet surt for folk flest. Bompenger blir som lommerusk i sammenligning.

Thorvald Thorin

04.11.2017 kl.04:59

BDO revisjon er vel et underbruk av OBOS ? De har kanskje bidratt til Boligbyggs merkeloge transaksjoner ?

Harry

04.11.2017 kl.05:07

stor økning i antall kommunikasjonsmedarbeidere. . . .

Vel hvis politikken er så dårlig at man ikke kan fortelle om den selv da er det noe galt både med ploitikken og politikeren.

La dette være en advarsel til resten av landet om hva som skjer hvis de ikke har tunga rett i munnen ved neste stortingsvalg !

Oppgitt

04.11.2017 kl.07:17

Den gjengen som sitter i Oslo Rådhus må være tidenes største fjols, som vandrer fra den ene skandale og fiasko til neste. Hvem stemte inn disse?

Det begynte med søppelkaos, de førte krig mot private sykehjem og barnehager til tross for at det er umulig å få plass på et kommunalt, de fjerner parkeringsplasser og bygger "kontor" i gata. Så har vi skandalen med Hafslund og med Boligbygg der siste hamstrer boliger til over markedspris. De stenger byen for biler og flår folk for å passere, men suser inn til gratis parkering i Rådhuset som orientalske pamper. Og se hvordan de brenner opp eiendomsskatten som de plager folk med?

Raymond rørlegger er ille, men Lan Marie er aller verst. Hun klarer knapt svare for seg, men vernes av sine feministiske venninner i de lukkede kvinnenettverkene (med fri tilgang til media). Når hun får kritikk så starter hylekoret "bare fordi hun er kvinne" - den vanlige hersketeknikken.

Nei - hun får kritikk fordi hun rett og slett er farlig for Oslos befolkning. Og bare derfor!

Terje

04.11.2017 kl.07:20

Dette er en konsekvens av hvordan den enkelte i Oslo valgte å stemme

Lilly

04.11.2017 kl.08:06

Det er alltid noe lureri og tullball et el annet sted. Alle fraskriver seg ansvar. De har det godt fordi de en eller annen gang har slengt ett bein til en utsultet hund bundet i kjetting. Det spiller ingen rolle om noen blir avslørt. Lureri er normen idag.

Jon larsen

04.11.2017 kl.08:11

Hei

Ap rammer de med minst mest.

Avgiftspartiet glemmer at avgifter rammer mest fe med minst.

Vi som har bra med penger bryr oss ikke.

Folk gjennomskuer dette

Oslo Borger

04.11.2017 kl.08:28

Tusen takk for en flott artikkel.

100% enige med dine bekymringer og fortsett gjerne..

Ivar

04.11.2017 kl.08:29

Jeg la spesielt merke til Lippestads svar ang. Hafslund:

"Det er satt av penger i selskapet til å løse ut minoritetsaksjonærene, så her er det ingen risiko for skattebetalerne og innbyggerne."

Om vi for et øyeblikk velger å overse den manglende økonomiforståelsen som Lippestad her demonstrerer, så er det enda grovere at byråden, som selv er jurist og driver egen advokatpraksis, ikke er klar over at det er strengt forbudt for en aksjonær å kjøpe øvrige aksjonærer ut med selskapets egne penger.

Hvor inkompetent er det mulig å gjøre seg, bare for å forsøke å snakke seg ut av skittgropa man selv har gravd seg ned i?

Odd Karlsen

04.11.2017 kl.08:32

Her svikter ikke bare politikerne, men også den venstrevridde pressen.

Vi ser på hvem sin vakt dette avsløres... Det sier alt!

Halvard

04.11.2017 kl.08:46

Helt enig Odd Karlsen.

Vi har et stort problem med media i Norge, og deres mangel på objektivitet.

Jeg vil tillate meg å si at store deler av norsk media rett og slett mangler moral. Selvkritikken og selvinnsikten er sterkt fraværende.

Fredrik O. Solem

04.11.2017 kl.09:03

Synes det er Oslos befolkning velfortjent. Det var da helt frivillig å stemme på de grønnkledde kommunistene?

ABCD

04.11.2017 kl.09:06

Vi fikk det ulykksalige rødgrønne supperådet både i Bergen og i Oslo etter massiv propaganda i norsk presse og TV mot Høyre og spesielt Trude Drevland.

Det var en heksejakt som kunne være 1600-tallet verdig.

Og når Lan Marie ble avkledd i studio som uvitende og inkompetent ble de lukkede kvinnenettverkene mobilisert i sosiale media og vi fikk høre "hun blir kritisert bare fordi hun er kvinne". Det ble hovedsak i NRK Dagsrevyen - og gjett hvem som fremførte kritikken....

Nå må vi alle betale prisen for medias manipulering før valget og at vi fikk tidenes mest udugelige byråd i Oslo og Bergen.

De må aldri skje igjen - folk må stå mot den venstrevridde pressa.

04.11.2017 kl.09:10

Er det ikke normalt at staten overtar styringen når en kommune ikke er istand til å styre seg selv??

Innbygger

04.11.2017 kl.09:35

No når politikerne har greit å lage utkontor som erstatter parkeringsplasser. Da er det på tide å leie ut rådhuset til andre, og flytt ut ansatte til å arbeide fra utekontorene. Likedan bør bystyret utføre sine møter ved disse utekontorer.

Trost

04.11.2017 kl.09:53

Psykopater hele gjengen

Per

04.11.2017 kl.09:57

Jeg har nå blitt nødt til å si opp arbeidet/selskapet pga. liten lønnsomhet, og har nå gått på Nav i noen måneder som arbeidsledig. Jeg skal finne nytt arbeid men som lavtlønnet vil jeg antagelig ikke kunne ta arbeid utenfor bomringene da "vinningen vil gå opp i spinningen". I tillegg får jeg beboerparkering i gaten her nå som vil gjøre livet ennå vanskeligere. Min beste plan er å flytte ut av Oslo på en hytte i fjellet, leie ut leiligheten og fortsette på Nav så de to summene blir tilsvarende en lav lønn.

Jeg takker for meg, ønsker ikke lenger bidra til fellesskapet som presser meg ut av hjemmet jeg har hatt i 27 år. Fra nå av skal jeg leve på dere.

terje

04.11.2017 kl.10:26

Synes du det var god butikk av Oslo Kommune å selge flere hundre boliger til f.eks Fredensborg eiendom AS til en svært billig pris, slik at f.eks Fredensborg Eiendom igjen kunne leie disse leilghetene til Oslo kommune igjen ?

Når først diverse boligkjøp skal undersøkes bør vel også diverse kommunale boligsalg også granskes ?

PS! Noe nytt om "Sylvitomta" i Spania ? Er den blitt solgt ? Var den verdt de 20 millionene Listhaug kjøpte den for på vegne av Oslo Kommune.

Synes faktisk Nettavisen bør ha en seriøs blogger å presentere. Dette her er for ensidig sett fra en blåblå synser.

Åge Fred Gram.

04.11.2017 kl.10:56

De Rødgrønne partiene har en agenda.Flest mulig fattige velgere som ikke tenker selv.Raimond sin lille røde er oppskriften.

Zappapa

04.11.2017 kl.11:06

Kommunistene må ut av Oslo om to år. Håper folk ikke lær seg lure to ganger. Jeg har ikke råd til detta. Skulle gjerne vært hos tannlegen.

John

04.11.2017 kl.11:16

Er så glad jeg ikke bor i Oslo.

Skal aldri i verden flytte dit heller. Makan til lopping av folk og ett byråd som gir pokker i innbyggerne

Arso

04.11.2017 kl.11:25

Det som er merkeligst er at dere i media,som avdekker disse skandalene ikke ser den virkelige agendaen til disse folkene.

AP, er jo mer kommunistiske enn kommunistpartiet er.

Å skjønne hvilken agenda Lan, har er heller ikke vanskelig å forstå. Hun er jo importert fra ett kommunist land. Det å tro at hun jobber til beste for landet Norge, er vel å dra det litt langt. Skandale...JA! men,ikke den eneste, ikke den største heller. Det er også merkelig stille om hva politikerne har gitt bort av landet "vårt", foreksempel halve Barentshavet, til Putin & co.

Foreløpig i størrelse med halve Norge i utstrekning.

Det var vel også Gro, og gjengen som i sin tid ga bort vannkrafta vår, for så nå å kjøpe tilbake Hafslund, for penger de ikke har. forlang å få innsyn i mappene til AP, så folk får se hva de egentlig har stått bak, og fortsatt står for. Da vil det ikke bli igjen mange AP,velgere, bortsett sånne som Lan, da...hun er jo født kommunist.

Dipper

04.11.2017 kl.11:49

Det sitter andre enn AP, SV og MDG i bystyret. Det er rart at ikke de fremprovoserer mistillit til Byrådet slik at de kastes ut av Rådhuset. Hvor lenge skal Oslofolk finne seg i de tåpelige løsningene de vedtar, og ressurssløsingen med våre skattepenger?

Tom

04.11.2017 kl.12:59

Se hvordan Oslo-borgerne stemte ved siste valg, hele byen er rød! Jeg stemmer for å løsrive Oslo fra Norge ved neste valg, kall gjerne byen for Oslomabad og landet Oslostan!

Ante

04.11.2017 kl.13:21

AP, MDG, SV og Rødt fører økonomisk krig mot folk med dårlig råd. De skal presses av veiene og bare de rike skal ha råd å bruke bilen. Du mister en hel månedslønn bare i bompenger dersom du må bruke bil til jobb.

Og radarparet Lan Marie og sekretæren Eivind Trædal (samboer) gliser av fryd når bompasseringene går ned usle 4,4 %, samtidig som deres propagandamaskin forsøker å innbille oss at "Lufta i Oslo er giftigst i verden - folk dør som fluer".

Og venninnegjengen i media klapper og jubler - og sier man løgnen ofte nok så blir den til sist "sannhet".

La ikke medias rødgrønne propagada hjernevaske velgere neste gang!

Laila

04.11.2017 kl.15:35

Vi skal vel gjøres underdanige.....

Vibecke

04.11.2017 kl.16:22

AP gikk skikkelig i baret med lovnad om 15 milliarder mer i skatt bare de vant valget i 2017. Snakker om å d.... på draget. De som styrer i Oslo har jeg inntrykk av har fokus på å flå innbyggerne der de kan. Helt greit det, kjør på og går de tom for ideer så kan de saktens sette opp en forslagskasse utenfor rådhuset. Og ved neste kommunevalg kan de stå på Karl Johan og dele ut løpesedler som forklarer og informerer folket hvorfor de må ha fire nye år i styre og stell. Motto må være fire nye år for AP, MDG og SV. Ellers smiler jeg hver gang leder for SP er på tv skjermen og lurer hver eneste gang på hvor smilet er blitt av. Kan virke som det forsvant som dugg for solen da valgresultatet ble kjent.

RWW

04.11.2017 kl.16:55

I Fredrikstad har Arbeiderpartiet makten og sitter på flertallet. De har kjørt på med høy eiendomsskatt og snart kommer en bomring som kan gi en ekstraskatt på 20.000 i året til innbyggerne og det uten at kollektivtilbudet er radikalt bedret. Med 30 000 i eiendomskatt og bompenger blir det fryktelig vanskelig for mange å fungere i denne byen. Frykter for arbeidsplassene i butikksentrum, men de hadde kanskje røket uansett. Men stormannsgalskapen til Arbeiderpartiet vil ingen ende ta, at noen vil ha de til å styre er for meg en gåte.

Øivind Thorbjørnsen

04.11.2017 kl.21:11

Hvorfor tar ikke Oslo borgerne til gatene før disse gale politikere ødelegger hele byen. SV MDG og AP, trenger jeg å si noe mer.

Thomas

05.11.2017 kl.07:35

Benytter man seg av sykkelveiene i Oslo om vinteren som byregjeringen vil, må man regne med en ekstrautgift på sykkelen på flere tusen kr pr år pga rustkader. Alle sykkelveiene blir saltet om vinteren så sykkelen blir spist opp av rust!

Lutlei

05.11.2017 kl.08:23

Etter rødegardistenes herjinger i Kina og Mao døde ble makta kuppet av den såkalte "firerbanden" som førte kampen videre. Til slutt ble de fjernet og se på Kina i dag....

Slik byrådet herjer med oss i Oslo kan minne om "firerbanden" og deres opptreden - AP, MDG, SV og Rødt.

Det er ikke for menigmann denne gjengen styrer Oslo.....

Knut Grimsen

05.11.2017 kl.09:46

Jeg føler meg ikke hjemme i min egen by lengre. Det nye byrådet tråkker inn i mitt privatliv på en ubehagelig måte på jakt etter mer penger. Parkering, nye bomstasjoner og prispress i boligmarkedet forårsaket av kommunens manglende evne til å bygge for å dekke egne behov, er noen av grunnene til at byens evne til å skape en trygg framtid for sine innbyggere ødelegges. Jeg flytter nok herifra hvis denne trenden ikke snus. Gir det til neste kommunevalg. Hvis dette regimet fortsetter er jeg ute.

05.11.2017 kl.10:13

Et gammelt ordtak heter at folket får de politikerne de fortjener. Det ble dessverre slik ved siste valg.

Geir Pettersen

05.11.2017 kl.11:17

Kanskje kommer Robak?

Per Einar Grønnhaug

05.11.2017 kl.14:08

Det å bli folkevalgt er ikke ett privilegium, det er faktisk en forpliktelse til å forvalte byens ressurser til det beste for byens borgere. De ba om tillit og fikk det, men klarer de å levere? Svaret er NEI! Hva trodde de som la en rødgrønn stemmeseddel i valgurnen att denne gjengen av ett "supperåd" kunne lever på? De raserer byen og dens økonomi pga inkompetanse,aroganse og selvgodhet! De forvalter byens kapital etter etter innfalls metoden! En ulykke for oss beboer og skattebetalere.

Ketil Engstrøm

05.11.2017 kl.22:55

Så sant. De er fullstendig bortreist, hele gjengen. Nesten som å tro de trenger hjelp, til å gå på potta.

Ola olsen

05.11.2017 kl.23:47

Husker de åra det var så koldt om vinteren at selvfølgelig sosialister hadde egne heller i egne lommer. Med pol potta og grønne khmer i synergi med rørleggerstatsministeren og behrings mann er det ikke slik mer. Som sosialister og kommunister synger i sin nasjonalsang: Av skatter skal du tynges ned. Og dette søppelet har folk stemt på. Sukk.

Bjarne Bjørnehi

06.11.2017 kl.01:12

Man kan gjerne klage på MDG, men det er Raymond og Arbeiderpartiet som bestemmer politikken i Oslo. Det er Raymond som lar MDG legge premissene for Byrådets bedrifts- og menneskefiendtlige politikk. Alle med litt interesse for politikk visste på forhånd hva en stemme til Ap ville resultere i. Problemet er at velgerne aldri lærer. Nå får velgerne smake sin egen medisin. Velbekomme.

Sissel

06.11.2017 kl.10:36

Ja,man får som man velger, AP og MDG får det til ,er det mulig . Var selv på demonstrasjonen i Oslo.Ikke videre imponert over bord og stoler (stygge var de ) og dette betaler vi for ?hvem skal vedlikeholde disse ?

Nå må snart ola dunk tenke på hvilket parti de stemmer på.Trist i Oslo og verre blir det .AP Raymond dekker seg bare bak Lan og gliser ,Æsj ,kjører stor suw gjør han,vi andre på over på el-bil for å overleve .Det er gjeng med nisser :-(

CMS

07.11.2017 kl.18:52

"Hvor dumme tror han folk er?" skriver du - Dumme nok til å stemme inn den gjengen! Du er kanskje ikke så vant med slikt, men jeg vokste opp i en skikkelig Ap-familie og miljø, og flesteparten er rett og slett immune mot fakta og logikk.Jeg må innrømme at jeg anser meg selv som temmelig hjernevasket frem til januar i år, så jeg kjenner virkelig til alle disse mentale hindre, Jeg har kanskje ramlet over en artikkel som alene burde pulverisere sosialismeargumentet en gang for alle, og viser denne til en Ap-fyr. Hva skjer? Vedkommende ser på tittelen og ingressen, aner hvor det går og så er letinga i gang. Etter alt som KAN knytte forfatter til ytre høyre. Når det er gjort erklærer han artikkelen som "høyrevridd hatpropaganda", og det før artikkelen er lest! Men med denne innstillingen ville ingen artikkel gjort nytta. De er blindet av ideologi...

Per asbjørn

07.11.2017 kl.20:48

Ikke rart med en rørlegger som har lekkasje i aller rør koblinger

Cecilie

07.11.2017 kl.22:46

Byrådet er blitt et galehus, og AP med Keiser Raymond og Lipestad med stålansiktet støtter jo alt MDG, Rødt, og SV kommer med av forslag som gjør livet surt for befolkningen så lenge de for beholde makten i Oslo og sine gratis parkeringer. De har overhode ikke skjønt at de jobber for velgerne!!!

Per

07.11.2017 kl.23:31

Kvalmende å se to så ukompetente personer som Keiseren og Lippestad styre Oslo.

Tor

18.11.2017 kl.11:04

Kanskje på tide med litt sivil ulydighet. Hva med å stanse bilen 30 minutter kl 08.00 på alle innfartsveier til Oslo hver onsdag i noen måneder?

Lars Røsand

18.11.2017 kl.13:25

De nye bompengeprisene er "helt på trynet". Dette er noe MEG i Oslo har presset gjennom, og det værste i det er at det er befolkningen i Oslos nabokommuner, som må til Oslo for å jobbe, som betaler det aller meste av regningen. Og på toppen av det hele økes prisene på kollektivtransport, der slikt er å finne.

Skriv en ny kommentar

hits