Støre fører velgerne bak lyset!

Jonas Gahr Støre nekter å svare på spørsmål om sine investeringer hos London-forvalteren Egerton. Har Støre mer å skjule?

Jonas Gahr Støre nekter å svare på spørsmål om sine fondsinvesteringer. Hva er det hans skjuler?

Saken vokser
Etter at jeg i går 6. september skrev et blogginnlegg om Jonas Gahr Støres investering i det engelske fondsforvaltningsselskapet Egerton og dokumenterte Egertons forbindelse til skatteparadiset Cayman Islands, har VG tatt tak i saken.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/stortingsvalget-2017/her-er-stoeres-hemmelige-hedgefond/a/24134910/

Som det fremgår av VG-saken, så nekter Støre rett og slett å navngi fondet han har vært investert i. Dermed kan vi heller ikke sikkert vite hvilket land pengene er investert igjennom. VG hevder å ha opplysninger som tilsier at fondet er hjemmehørende i Irland, men det nekter altså Støre å bekrefte. Dermed kan det like gjerne være skatteparadiset Cayman Islands for alt vi vet.

Hvorfor opptrer Støre på denne måten overfor media?
Det er egentlig ganske utrolig at statsministerkandidat Jonas Gahr Støre ikke svarer på dette. Med hans lange erfaring fra politikken og eksponering i media over svært lang tid, må han vite bedre enn noen hva konsekvensene av en slik opptreden blir. Så lenge han på den måten selv vedlikeholder et inntrykk av at her er det viktige opplysninger som ikke har kommet frem, vil saken bare vokse. Det er nettopp det som skjer nå!

Hvis Jonas Gahr Støre har rent mel i posen kan han bare svare fyllestgjørende så er ballen lagt død. Når han velger å ikke gjøre det, blir eneste logiske slutning at her har Jonas Gahr Støre noe å skjule. Her er det ett eller annet rundt Støres investeringer som ikke tåler dagens lys.

Hva er det Støre skjuler?
Hva som skjules vet vi rett og slett ikke, men det kan tenkes å være flere forhold med potensiell stor alvorlighetsgrad.

Det må presiseres at det i og for seg ikke er ulovlig å investere gjennom skatteparadiser. Dersom det skulle vise seg at Støre har investert i fond i f.eks. Cayman Islands, vil dette først og fremst være et politisk problem for Støre. Grunnen til det er at han har holdt fanen svært høyt i forhold til bekjempelse av skatteparadiser. Og rettet moralske pekefingre mot andre!

Andre, og potensielt mer alvorlige, spørsmål vil reise seg:

  • Når var fondsandelene kjøpt og hvordan skjedde det?
  • Kom pengene den gang fra Norge eller et annet land?
  • Har kapitalen hele veien vært oppgitt til skattemyndighetene og betalt skatt av slik det skal?

Vi husker f.eks. tidligere ordfører i Oslo Per Ditlev-Simonsen som måtte gå etter at det ble avslørt at familien hadde en «tantekonto» i Sveits.

https://www.nrk.no/ostlandssendingen/per-ditlev-simonsen-trekker-seg-1.3265682

Fører velgerne bak lyset
Svaret Støre selv gir er at han nå skal drive valgkamp og derfor ikke kan svare på spørsmål om sine investeringer bakover i tid. Dette er et dumt svar, også i forhold til hans egen tidsbruk. Som sagt vokser nå saken, og det vil ende opp med å ta mye mer av hans tid enn det kunne ha gjort. Akkurat det er ikke så viktig, og det er hans eget problem.

Kan vi ha tillit til en statsministerkandidat som vil skjule viktige opplysninger om egne investeringer til etter valget?

Derimot er det en annen side av dette som er svært alvorlig og som nettopp går på forklaringen han gir for ikke å svare: Han skal drive valgkamp. Ja akkurat. Nå er det valgkamp. Og Jonas Gahr Støre er opposisjonens statsministerkandidat. Om fire dager er det stortingsvalg. Hundretusener av nordmenn går nå rundt og lurer på hva de skal stemme. Valget er i betydelig grad et statsministervalg, selv om enkelte mener det er partier, og ikke personer, som er viktig når man skal avgi sin stemme.

Det er feil! Det betyr mye for landet å ha en kompetent regjering og en egnet statsminister til å lede den. Da må velgerne få all relevant informasjon om kandidatene på bordet før valget. Nettopp derfor må Jonas Gahr Støre legge alle kort på bordet i denne saken. Og han må gjøre det nå!

Ved ikke å svare fører Støre velgerne bak lyset!

Kan Jonas Gahr Støre overleve i politikken?
Som jeg har omhandlet i flere blogginnlegg, så er det mange forhold over tid som er egnet til å svekke tilliten til Jonas Gahr Støre. Det, kombinert med hans moralske pekefinger overfor andre, gjør ham sårbar.

Det som gjør denne saken mye mer alvorlig nå er at han ikke er villig til å legge kortene på bordet. En slik statsminister kan vi ikke ha. Så enkelt er det.

Slik saken står nå, synes det veldig usikkert om Jonas Gahr Støre kommer til å stille som statsministerkandidat på mandag.

Vokser denne saken videre kan hans tid som statsministerkandidat og Arbeiderpartiets leder være svært nær slutten.

OPPDATERING:
Sent på ettermiddagen torsdag 7. september, altså etter at dette blogginnlegget var publisert, offentliggjorde Jonas Gahr Støre at det var fondet Egerton Capital Equity Fund plc Støre har vært investert i. Dette fondet er registrert i Irland.

Irland har svært gunstige skatteregler for investeringsfond og Dublin regnes for «hedgefondhovedstaden» i Europa.

35 kommentarer

Fjolsenberg

07.09.2017 kl.05:12

Sleipeleif er avslørt og avkledd for lenge siden. Jeg ser med gru på at denne "mannen" kan bli norges neste Statsminister.

Det er tydelig at velgerne til Arbeiderpartiet er hjernevasket.

Ingen med vettet i behold (bare hjernevaskede) ville stemt på dette partiet.

Oddvar Wallstad

07.09.2017 kl.05:51

Dette er vel ingen bombe at disse AP LO bruk pekefingeren til andre og så er di selv verst, bare se bakover i rekkene overgreps milliarderene i AP LO med Gro og Jens i spissen og hele rekka i LO helt tilbake på 50 tallet.

Haide hurtig

07.09.2017 kl.06:32

Tydelig at journalistene gjør jobben sin. Litt av en bombe dette. Kjør på. En slik arrogant statsministerkandidat er landet ikke tjent med.Kom med flere avsløringer så får vi håpe han trekker seg.Helt ubrukelig i mine øyne.

Knut

07.09.2017 kl.06:57

Så lett lages det altså konspirasjonsteorier...

Fjærna

07.09.2017 kl.07:02

Var det ikke noe med både Donald og Le Penn som heller ikke svarte på noe sparing og skatt rett før slutten av valgkampene deres...?

Donald har fremdeles ikke lagt frem dokumentasjon på sin økonomi.

Niri Baklid

07.09.2017 kl.07:06

Kjell-Magne Rystad er besatt av Jonas Gahr Støre.

Det er veldig tydelig.

Viktige saker som skole og sammenslåing av fylker har han ikke nevnt i det hele tatt.

Jøran otnes

07.09.2017 kl.07:08

Nå er det vel "kannskje" Jonas som dette gjelder.

Norsk valgkamp,samt vi befinner oss vel i Norge.

Har full forståelse at han ikke vil gå lengre tilbake i tid med sin families mildt sagt møkkete penger fra krigens dager.

Nazi penger er ikke gøy å forvalte.

Selv om avdød familie sin lefling med hitler (av økonomiske grunner ikke er Jonas sitt ansvar)

Ikke skyldes han.

Men han har like møkkete penger som har hatt med atomvåpen å gjøre.

Sier sitt om moralen i den familien

Kritisk

07.09.2017 kl.07:12

Norge kan ikke ha en statsminister som sier en ting og gjør noe annet.

Støre må komme ut av tåkeheimen.

Harald

07.09.2017 kl.07:29

I følge denne tråden:

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/her-er-jonas-gahr-stres-hemmelige-fond/3423370282.html

har Støre solgt seg ut av Egerton Capital Equity Fund plc, for over en uke siden.

Hvorfor kommer denne bloggen nå og ikke for 9 dager siden, da den kanskje var aktuell...?

Den føyer seg inn i rekken av NA sin valgkamp som består utelukkende i svartmaling av Støre og AP.

Ifølge NA er regjeringen ufeilbarlige.... Det er en skremmende holdning av en så "seriøs" avis.

Tore Andersen

07.09.2017 kl.07:39

Nå ser vi at Støres investering i eiendomsprosjektet han har sammen med "rikingene" har vært svært lønnsom. Han har tredoblet investeringen. Det skulle vært interessant å se den investeringen i kortene. De rike herrer har kjøpt hans andel som han betalte 1,5 mill. for for 4,5 mill. Det er i mine øyne mer mystisk enn at han ikke betalte for meglertjenestene til Brundtland. Det gnåles til stadighet om at Høyre gir rikingene skattelette som betaling for valgkampstøtte. Hva er det vi ser i dette tilfellet? En statsministerkandidat som får meget godt betalt av sine rike forretningsforbindelser. Det begynner å bli litt for mange saker hvor Støre sier en ting og gjør noe annet. Dette er ikke bra. Til og med APs velgere må se at de ikke har den partilederen de burde. Blir han statsminister er han den som går inn i jobben med minst tillit noen gang.

Karl

07.09.2017 kl.07:39

Det er sikkert ikke LO som styrer i kullistene. Det ryktes at visse dame styrt at imamer vil ta over Arbeiderpartiet. De har allerede kuppet AUF.

Tore Andersen

07.09.2017 kl.07:46

Harald

Poenget er at Støre rydder ikke opp før han blir avslørt. Derfor har det ingen betydning at han solgte seg ut for noen dager siden. Han sa til og med at så lenge han ikke var statsminister så var det greit. Så det er altså et etisk nivå for statsministeren og et annet for statsministerkandidaten. De fleste ser vel denne flaue dobbeltmoralen.

Ole

07.09.2017 kl.07:58

En annen sak er jo hvis Støre selger seg ut av åpenbart lønnsom fondsparing kun hvis han blir statsminister. Hvor mye har han så tenkt å ta igjen fra statskassa ?

Ole

07.09.2017 kl.08:22

Hei Ole (07.09.2017 kl.07:58)

Jeg regner med at kapitalist og høyremannen JG Støre tenker ta ut 50% mere enn det han potensielt kunne tjent i fondssparingen. Han skal ho tross alt ta inn 15 000 000 000 Kr mer i skatt fra deg og med og alle de andre. Dessuten, blir han statsminister vil han komme i Guiness Book of Records som "Den første høyremannen som ledet Arbeiderpartiet."

Ketil

07.09.2017 kl.09:00

Byner å bli litt for mye nå. Ha moraliserer ovenfor alle andre, men trikser å mikser selv. Nå var det enda en sak i går, hvor han fikk gratis megler hjelp. Det var visst en venne tjeneste og i utgangspunktet ikke noe stor sak, men en liten bekk blir............ Skulle likt å høre ham om det var noen fra H eller FRP det gjaldt. Mannen er tvers i gjennom falsk og han skal vi muligens ha som statsminister. Grøss og gru.

Gustav

07.09.2017 kl.09:01

https://www.youtube.com/watch?v=-YnW9KVd0Y0&t=18s Slutten kommer snart!

Trygve

07.09.2017 kl.09:02

Hvorfor straffes jeg om svigersønnen min fikser en stikkontakt for meg da han er elektriker, og da følgelig skulle ha skattet for de to, tre tusen ? Men Jonas slipper når kompisen som er megler fikser et salg med flere millioner i fortjeneste?

07.09.2017 kl.09:27

Støre sitter på Pandoras boks. Det er nok ikke behagelig....

Arild

07.09.2017 kl.10:01

Langt mellom, liv og lære, i Ap. Sånn har det alltid hvert.

Det er ikke bare innsyn i høyremannen Støre, sin økonomi som er problematisk for ap. Det er ikke for ingenting de hemmeligstemplet alle dokumentene sine etter krigen,kort sagt nektet alle innsyn i sine handlinger. Ser att den broilergjengen, Auf, heller ikke har noen annen politikk enn å angripe Listhaug, på samme nedrige måte som Ap, har behandlet sine såkalte motstandere opp gjennom årene.

Godt dem har fått åpnet hjernevasking skolen på Utøya, igjen.

De burde heller lære seg å lese, så kunne de ha fått mye nyttig informasjon om Ap, opp gjennom alle år.

Ikke sikkert de hadde kalt andre for nazister da.

Det finnes ikke noe parti her i Norge, som har undertrykt og kuet folk, slik Ap, har gjort.

Det er etter min mening derfor de er livredde for at andre skal sitte med makta for lenge. Kanskje noen skulle få den bisarre ideen om å åpne arkivene deres?

Støres, hemmelighold om sin egen økonomi er bare vanlig rutine der i gården.

Fire dager før valget så har de fått nye og bedre analyser om Andøya, noe de har stemt for, men nå trenger de stemmene, og da er det betimelig og snu. Spiller jo ingen rolle,ekstrakostnadene blir sikkert betalt av de 15 milliardene ekstra i skatt til oss.

Når han er i duell med andre så er det hele tiden,

Det er de eldre som er viktigst og er det første han skal ta tak i.

Når det er de unge og skole, det er de unge og skole som er viktigst, og er det første han skal ta tak i.

Og, sånn fortsetter det. Husker vi sist de satt i regjering, eller?

Godt valg!

07.09.2017 kl.10:33

VALGFLESK 2017 :

Nå har AP mange millirder til bedre eldreomsorg. Den som har litt historisk kunnskap, husker at AP før valget i 2009, lovte 1200 nye sykehjemsplasser. Det ble snaut 200

nye plasser. Er AP blitt mer troverdig i dag?

SJ

AldriMerAP

07.09.2017 kl.10:36

99 av 100 AP-velgere er hjernevaskede nek, politisk bevisstløse hooligans og fanatikere fullstendig blottet for vilje og evne til refleksjon eller selvstendig tankegang. Noe AP-fansens innlegg her beviser til fulle. De klager heller på NA's "sverting" av O'store leder enn å reflektere over denne hykleren og kjeltringens egenskaper som statsminister. At et samlet pressekorps bedriver sverting og hetskampanjer mot AP's politiske motstandere har de derimot ingen problemer med. Det grusomme for disse er at det finnes EN aktør i det norske mediebildet som ikke er full av nesegrus beundring for denne sjarlatanen. Det burde i grunn si det meste.

Dette vet Støre og han kan derfor gjøre hva som helst uten at det skulle bekymre han nevneverdig i forhold til stemmer ved valget. Han kunne ledet en verdensomspennende pedofili-ring uten at AP's saueflokk hadde rynket på nesen.

At store deler av Norge's befolkning er tankeløse zombier burde bekymre og skremme flere enn meg.

Åge Fred Gram.

07.09.2017 kl.10:50

Hvordan kan en som varslet om svartarbeid på hytta til Støre bli funnet død uten at politier bryr seg.tv2 tar jo nettopp opp slike saker,men Støre blir beskyttet av media.

Audun

07.09.2017 kl.10:53

Juge-Jonas forteller røverhistorier? Dagens bombe.... Synd at så mange Ap'er tror på dette - og beklagelig for Norge.

Antizombie

07.09.2017 kl.11:05

Til "AldriMerAP"

Ikke bare det, men de prøver å dra inn Trump for å totalt avspore og fordekke.

De er som en kompis gjeng. Er man medlem av NOKAS-banden eller Cosa Nostra, så støtter, man selvsagt gjengmedlemmene.

Moral og etikken tror de de har enerett på å definere.

Er du hykler og dommelmoralsk: Stem Støre!

Opplyst

07.09.2017 kl.11:08

Venter bare på at internett trollet Niri Baklid skal sprekke. Du er f**n meg overalt å sprer den venstrevridde møkka di. På tide med en pause nå din Antifa pøbel

Kris

07.09.2017 kl.11:27

Jonas kan vel vente seg en skikkelig

Bursdagspresang også.

Som den arbeiderklasse-gutten han er.

Kan ikke være dårligere enn den Jens fikk.

(VG Nett) Jens Stoltenbergs 50-årsgave fra Arbeiderpartiet, LO og flere fagforbund får opposisjonen til å rase: En fritidsbåt til nesten 380.000 kroner

CMS

07.09.2017 kl.12:13

Støre er født til penger. Når man har alt man trenger (og vil) av materielle verdier, hva er det igjen å ønske seg?

- Makt!

Hvordan lettest få ordentlig makt når du er norsk? Gå inn i Ap

Nå er dette så tydelig blitt, at en må være ideologisk blind og døv for ikke å se det

07.09.2017 kl.12:23

Til SJ: De lovde 12000 (tolvTUSEN), men "produserte" bare mellom 500-600!!!

Til Niri Baklid: Kvisleis har det seg at du ikkje skriv nynorsk meire??

Når det gjelder Jonas G S har han nå fullstendig panikk.

Han er overhodet ikke interessert i å sparke rundt i den lille norske politiske sandkassa. Det er bare et springbrett.

Det han må komme i gang med er å bli politisk leder, så han kan farte rundt og møte de STORE gutta og jentene, for å gjøre sine hoser grønne, slik åt han kan sikre seg et bein i en stor internasjonal org; gjerne FN eller en av dens underbruk. Jeg er ikke fremmed for tanken om at han sikler på jobben som Generalsekretær i FN.

En ting skal vi merke oss: For å oppnå dette skyr han ingen midler, politiske eller andre. Med han ved roret kommer han til å bruke nødvendige milliarder for å få stemmer....akkurat som de andre før ham.

bjørn bråthen

07.09.2017 kl.12:36

Hadde slikt blitt avdekket hos en partileder i Høyre eller FRP så ville det nok kommet et massivt krav om at disse må trekke seg som partiledere. Men når det gjelder dagens AP !!!

Sivert

07.09.2017 kl.12:58

Støre fremstår av og til med påtatt "her kommer jeg mine/ansiktsuttrykk" og moralens vokter kombinert med innbitt motstand mot alt FRP står for og ikke minst Sylvi Listhaugs retorikk/gjøren og laden. Så står han selv for en investeringsfilosofi privat de færreste visste var mulig og enda mindre økonomi til å gjennomføre. Jeg er sjokkert, forbanna og ikke minst frustrert over at vi her har med en statsministerkandidat å gjøre. Her går det fra investeringer, brygge og tepper og gudene vet hva. Mandag skal oppegående fornuftige mennesker stemme og jeg er sikker på at de vet hvem de ikke skal gi sin stemme til.

Humpetitten

07.09.2017 kl.14:00

Jeg søkte på Trygve Bjørn Roland, men finner ingen dokumentasjon på at han forsvant og ble funnet død annet en på dokument.no som har en interessant historie på dette. Hvis så er tilfelle burde det jo blitt slått stort opp?

Det interessante med politikken i dag er at noen ser ut til å styre både høyre og venstresiden. Venstresiden er styrt av kapitalister. Nei til EU land styres av Ja folk og uansett hvilken retning folket vil, så finner vi bare to alterrnativer som vil det motsatte. De sier riktignok noe annet, men vi ser hvor det går.

Det interessante i dag er at på slutten av 1700 tallet måtte adelen og lavadelen i Europa vike for kravet om demokrati. I dag er det samme lavadelen i Norge (se familieskjoldene) som leder partiene som avvikler demokratiet, selger ut arvesølvet (Norges kraft) og gjeninnfører rikmannstyre...

Skvatt

07.09.2017 kl.14:22

Ikkje so farlegt, slikt noko lyt me godtaka. Det er beint fram sjølvaste statsministarkandidaten åt dei raudgrøne det gjeld, då lyt me berre gje honom litt slak. Ikkje gløym at Støre sjølv i sin høge moral hev no seld seg ut or denna investeringa, og då er det ikkje lengre noko for korkje Nettbladet eller dei andre høgrekreftane å sutra over lengre hell', sann. Og heilt åt slutt lyt eg berre nemne at ulikt somme andre so båe skriv, les og snakkar eg framleisen godt norsk, det lyt seie nynorsk. Jau!

Fant denne

07.09.2017 kl.14:26

En annen ting, er brygga lovlig eller ulovlig oppført ?

Ser man på google maps så var det ikke brygge der før, og det er ikke bare bare å få oppført en gedigen brygge i skjærgården i dag.

Det kan vel Tvedestrand kommune svare på om det sendes en henvendelse.

Går man inn på kartverkets side for Gnr 74 Bnr 99 så er det ikke beskrevet noen brygge

http://www.seeiendom.no/services/Matrikkel.svc/GetDetailPage?type=property&knr=0906&gnr=74&bnr=99&fnr=0&snr=0&showpwm=false&customer=kartverket&pagename=

Merklish

07.09.2017 kl.15:08

Hvis denne Trygve Bjørn Roland beleilig forsvant slik at han ikke kunne besvare viktige spørsmål, for så å bli funnet død tre dager etterpå, ikke finner veien til media så er det en nyhet i seg selv.

Finnes det noen dokumentasjon på dette dødsfallet. Jeg finner bare en svært kort artikkel om en mann funnet død og at politiet ikke mistenker noe kriminelt. Ingen alder eller navn.

Roland var daglig leder i Arendals største entreprenørselskap, og advokaten hans skal visstnok ha sørget for at fakturaen på 10.000 ble droppet. https://www.document.no/2017/08/24/den-merkelige-fortellingen-om-en-brygge/

nils

07.09.2017 kl.23:08

må bare skrive under på hva her er skrevet

Skriv en ny kommentar

hits